Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 288

Ιστορικό

Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1991 με τη δημιουργία της κατασκήνωσης YUPPI CAMP στη Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Στη συνέχεια το 1995 ίδρυσε την κατασκήνωση ALBATROS στη Χαλκιδική και το 2003 την κατασκήνωση VILLIA στην Αττική. Από το 1999 διαχειρίζεται μια σειρά κατασκηνώσεων και κατασκηνωτικών κέντρων. Τις κατασκηνώσεις της ΔΕΗ στην Ν.Φώκαια Χαλκιδικής και στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, του Υπ. Εξωτερικών στην Επανομή Θεσ/νίκης και στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας όπως και τα κέντρα φιλοξενίας υπαλλήλων Ο.Τ.Ε. στο Φανάρι Ροδόπης και την Τέμενη Αχαΐας κλπ.

Καινοτόμες Δράσεις

Η ομάδα που δημιούργησε την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. εμπνευσμένη από τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, από την πρώτη στιγμή έθεσε σα στόχο τη δημιουργία ενός κατασκηνωτικού κέντρου που θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες των παιδιών. Εκπόνησε και οργάνωσε ένα πρόγραμμα που σκοπό είχε την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Ξεπέρασε με την πρόταση αυτή τις μέχρι το 1990 αντιλήψεις ότι οι κατασκηνώσεις είναι «πάρκινγκ» παιδιών, ή μόνο αθλητικές και έδωσε μία άλλη διάσταση στο χώρο. Εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες, εισήγαγε στην απασχόληση των παιδιών, ταυτόχρονα με τις αθλητικές δραστηριότητες και τη χαρά της θάλασσας, το περιβάλλον και τον πολιτισμό συνδυάζοντας ιδανικά τις διακοπές με την πολιτιστική, οικολογική και δημιουργική εκπαίδευση των παιδιών.

Στη συνέχεια η τομή αυτή διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα γιατί και άλλες κατασκηνωτικές μονάδες ακολούθησαν το παράδειγμα αυτό αποδεικνύοντας την πρωτοτυπία των νέων ιδεών της ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα όμως δεν έμεινε στάσιμη. Οι καινοτομίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Συμμετοχή σε προγράμματα
Συμμετοχή σε προγράμματα

Συμμετείχαμε σε πρόγραμμα για παιδιά και νέους στα πλαίσια διαφόρων κοινοτικών προγραμμάτων όπως το YOUTHSTART. Δημιουργήσαμε το κέντρο εμψυχωτών νεολαίας. Λειτουργήσαμε Ειδικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη το οποίο και διεξήγαγε μελέτες με αντικείμενο: α) Οργάνωση Κέντρων Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. β) Διεύρυνση δυνατοτήτων κατοχύρωσης επαγγελματικών προσόντων των εμψυχωτών. γ) Οργάνωση Σχολής Στελεχών και άτυπης εκπαίδευσης στο πλαίσιο τουριστικών κατασκηνώσεων και ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Εμψυχωτών.

YUPPI TOO
YUPPI TOO

Για πολλά χρόνια λειτούργησε η ομάδα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για παιδιά που μέσα από πρωτότυπα και φαντασμαγορικά προγράμματα πέτυχε την ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών. Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων περιείχε : μουσικά – θεατρικά παιχνίδια, διαγωνισμούς, εργαστήρια εικαστικών δράσεων και κατασκευών, οπτικοακουστικά θεάματα, παραστάσεις κουκλοθεάτρου και Καραγκιόζη, συναυλίες από ορχήστρες παιδιών και μουσικοπαιδαγωγών, πολυεθνικά πάρτυ, παιχνίδια με τις σκιές, το φως, τις εικόνες, slides, φουσκωτά παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, μαζί με Κλόουν, ξυλοπόδαρους, μίμους και ζογκλέρ. Στη περίοδο των Χριστουγέννων και της Αποκριάς διοργανώσαμε γιορτές για μεγάλους φορείς όπως : Σύλλογος Δικηγόρων Θες/νίκης, διάφορους Δήμους, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και εταιρίες.

CLUB κατασκηνωτών – Σχολή Στελεχών
CLUB κατασκηνωτών – Σχολή Στελεχών

Δημιούργησε και λειτούργησε για πολλά χρόνια το Club κατασκηνωτών – Σχολή Στελεχών. Με έκδοση εφημερίδας – περιοδικού «ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ», με διοργάνωση χριστουγεννιάτικου YuppiCamp Δικτυακός Τόπος 2015 παζαριού, αποκριάτικων χορών, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και άλλων εκδηλώσεων. Το CLUB συμμετείχε σε προγράμματα ανταλλαγής νέων και έτσι φιλοξενήσαμε νέους από Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αμερική κλπ. Η Σχολή Στελεχών της YUPPI οργανώθηκε για την αξιοποίηση κυρίως των παλιών κατασκηνωτών. Τα υποψήφια στελέχη παρακολουθούν σεμινάρια το χειμώνα και το καλοκαίρι ολοκληρώνουν την πρακτική τους στο χώρο της κατασκήνωσης. Ειδικοί συνεργάτες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και στελέχη της κατασκήνωσης συμμετέχουν στο προσωπικό εκπαίδευσης. Έτσι μέσα από τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση εκπαιδεύονται τα μελλοντικά μας στελέχη.

Απόδημος ελληνισμός
Απόδημος ελληνισμός

Από το 1994 η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., ξεκίνησε μια προσπάθεια για τη φιλοξενία παιδιών του Απόδημου Ελληνισμού, οργανώνοντας μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλείς καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που σχεδίασε ένα πρόγραμμα γλώσσας και πολιτισμού για τα παιδιά των ομογενών. Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος, που αποτελεί μία ακόμα καινοτομία της εταιρίας, είχε σαν αποτέλεσμα να καταστεί γνωστή παγκοσμίως μέσω των απόδημων φίλων της.

Πρόγραμμα «Ουράνιο τόξο»
Πρόγραμμα «Ουράνιο τόξο»

Στον άξονα εφαρμογής νέων δράσεων στις οποίες πρωτοστάτησε η εταιρία ανήκει η εφαρμογή του μοναδικού στην Ελλάδα πρωτοποριακού προγράμματος «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.μ.Ε.Α.) το οποίο σχεδιάστηκε από έμπειρους επιστήμονες, ξεκίνησε στην κατασκήνωση ALBATROS και συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία στην κατασκήνωση YUPPI CAMP, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά με ειδικές ανάγκες να ζήσουν την κατασκηνωτική εμπειρία, ενάντια σε κάθε ιδρυματική λογική. Το πρόγραμμα για Α.μ.Ε.Α. αξιολογήθηκε ιδιαίτερα θετικά.

EKE (εταιρική κοινωνική ευθύνη)

Ευχαριστήριο, Χαμόγελο του παιδιού
Ευχαριστήριο, Χαμόγελο του παιδιού
Κάλαντα, Χαμόγελο του Παιδιού
Κάλαντα, Χαμόγελο του Παιδιού
Τα στελέχη και τα παιδιά της Yuppi λένε τα κάλαντα για να ενισχύσουν το Χαμόγελο του Παιδιού
Την Τετάρτη 24/12 και ώρα 11.30 π.μ. στο σπιτάκι του Χαμόγελου του Παιδιού, Ερμού με Αριστοτέλους.

https://www.hamogelo.gr/
Γραμμή ΣΟΣ 1056

Μόνο με τη δική σου βοήθεια θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε

Κάλεσε ή στείλε μήνυμα τώρα!
14545
για κλήσεις από σταθερό και κινητό
σταθερό χρέωση 2,28 ευρώ / κλήση
κινητό χρέωση 2,46 ευρώ / κλήση

54020
για SMS από κινητό
στείλε
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή ΧΑΜΟGELO
χρέωση 2,46 ευρώ / sms
Η αλήθεια μου, η χαρά μου
Η αλήθεια μου, η χαρά μου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η κατασκήνωση YUPPI CAMP, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ουράνιο Τόξο», που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, οργανώνει έκθεση εικαστικών έργων, που δημιουργήθηκαν στον χώρο της κατασκήνωσης κατά το διάστημα από τις 26 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Τα έργα των συμμετεχόντων κατασκηνωτών είναι αποτέλεσμα προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας με την καθοδήγηση ομάδας αιγύπτιων καλλιτεχνών με επικεφαλής την Dr. Fadia Coeuru.                                Οι εμπνευστές του προγράμματος προσπάθησαν και δημιούργησαν ένα πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης προσαρμοσμένο στις ειδικές ικανότητες του κάθε ατόμου. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης,                                                            με τίτλο: «Η αλήθεια μου, η χαρά μου», θα πραγματοποιηθούν στο «ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ» Πνευματικό κέντρο, Γ. Βαφόπουλου 3 (Περιοχή Μαρτίου), την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στις 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 8.00 έως 21.00.